Gasztronómia Zürichben

Tény, hogy a svájciak kiváló csokit készítenek. Azonban nagy kár lenne csak a csokoládénál leragadni, hiszen a svájci konyha ennél sokkal eklektikusabb. Köszönhetően annak, hogy a svájci kantonokra különböző országok voltak hatással, rendkívül változatos gasztronómiai világ alakult ki. A helyi főztök tartalmaznak francia, olasz, és német sajátosságokat is, azonban a svájciak mindenhez hozzátettek némi csavart.

svajc-fondue

Alpesi ország révén kár lenne kihagyni a svájci sajtokat. Kóstolja meg, az ízletes, hajszálvékonyra szelt Tete de Moine-t, amely különleges fanyarságával szinte szétolvad a szájában. A sajtrajongóknak továbbá szintén kötelező kipróbálni a sajtfondüt, amely egy kitűnő minőségű borral és pálinkával összeolvasztott sajtkülönlegesség. Ebbe ezután szinte bármit belemártogathat, amit csak a szeme kíván. A csokitól elkezdve a húson keresztül a kenyérig bezárólag mindent ki lehet próbálni.

És ha már Zürichben van, miért ne kóstolná meg, az egyik különleges helyi specialitást, a Zürcher geschnezeltest? Ez az ízletes étel finom helyi gombából, tejszínből és borból készül, ezenkívül borjúhússal tálalják, köretként pedig szinte bármi választható hozzá.