Gazdag kultúra

Szereti a koncerteket? Szívesen jár múzeumba vagy színházba? Jó helyen jár, ugyanis a Zürichet átitatja a gazdag kultúra, szinte mindig történik valami. Hol egy érdekes tematikus programba botlik az ember, hol egy elképesztő tárlatot talál vagy belecsöppen egy éppen zajló, szuper fesztiválba.

zurich-kultura

Egy nap lehetetlen körbejárni azokat a helyeket, amelyeket minden útikönyv ajánl, ezért azt javasoljuk, hogy mindennapra tervezzen valami egyedit. Ugyanis Zürichet egy élet alatt sem lehet kellően kiismerni.

Tudjuk, hogy nem könnyű választani a több mint 50 múzeum, vagy közel 100 galéria közül. A történelmi tárlatok kedvelőinek azonban semmiképp sem szabad kihagynia a Svájci Nemzeti Múzeumot, a foci szerelmeseinek pedig meleg szívvel ajánljuk a FIFA Múzeumot. A Szépművészeti Múzeum (Kunsthaus) pedig egy rendkívül széles és sokszínű tárlattal rendelkezik az impresszionista, modern és expresszionista korszakból. Itt megtalálhatja többek közt Van Gogh festményeit vagy épp a híres szobrász, Giacometti egyedi képzőművészeti alkotásait is.